SPONSSIKOIRAKKO kevätkausi 2018

 

Toinen kevätkauden 2018 sponssikoirakoista eli Tintti Heinonen ja Nox (Saunajaakon Playing With Fire, s. 01/2017), joka tunnetaan kavereiden kesken myös Nuuhuna.

Tintti:
"Nox on pitkään odotettu ja viimein toteutunut haaveeni sekä suuri aarteeni. Nox on kaikkea ja enemmän mitä koiralta toivoin: karski äijä ja kyltymätön halimaatti, maailman fiksuin, hölmöin, kiltein ja tuhmin pitkäkoipinen papupata. Olemme aloitelleet agilityharrastustamme hiljaksiin pikkupennusta lähtien, ja kohta olisi aika siirtyä vauvatreeneistä vähän isompien poikien haasteisiin. Sponssikoirakoksi haimme, jotta saisimme Saijan tueksemme matkalla kohti rataharjoittelua.

Suurimpana tavoitteenamme on tällä hetkellä vielä opetella toinen toistemme oikkuja ja edelleen vahvistaa yhdessä tekemisen riemua. Siinä sivussa kevätkaudella 2018 olisi tavoitteena rakentaa yhteisiä ohjaussääntöjä, esteosaamista ja nuoren koiran fysiikkaa sekä hyppytekniikkaa. Sen jälkeen aika näyttää - ehkä kevätkauden päätteeksi Saijalta saamamme tuen avulla osaamme asettaa taas uusia tavoitteita . Olen kiitollinen ja hurjan innoissani tästä mahdollisuudesta!"

 

Sponssikoirakko 2017

Liisa & Naksu

12.11.2016 18:48
Liisa & Naksu  Hei! Olen Liisa Teräaho. Olen harrastanut agilityä jo yli 20 vuotta, siis yli puolet elämästäni. Koiria on ollut belgistä mäyräkoiriin ja noutajiin ja nyt ausseihin, kisattu on vaihtelevalla menestyksellä vuosien varrella.  Naksu on kohta 2-vuotias...

Marko & Jay

09.11.2016 09:20
Moikka, mä olen Marko. Agilitya olen harrastanut noin 9 vuoden ajan muutaman oman ja lukuisten lainakoirien kanssa. Jay on kohta 4-vuotias bordercollie uros, jonka kanssa on tehty agilitya ja tokoa koko sen elämän ajan, alusta saakka tähtäimenä on ollut arvokisat ja niissä menestyminen. Jay on...

Sponssikoirakko syyskausi 2016

Kesällä -16 alkoi hautomaan ajatus, että voisin sponssata yhdelle koirakolle treenipaikan viikkoryhmiin syyskaudelle -16. Kaikilla ei ole varaa tai muuten mahdollisuutta treenata ohjatuissa treeneissä, halusin omalta osaltani antaa tilaisuuden jollekin. Tällä ensimmäisellä kerralla valinnan tein yksin minä, tuntiessani Hannan ja hänen tilanteensa.

Sponssikoirakoksi syyskaudelle -16 tuli Hanna Toivola ja hänen nuori bordercollie Zap, monestakin syystä. Zapissa riittää haastetta ja tehtävää niin omistajalle kuin kouluttajalle. Hanna on jo osaava ja motivoitunut, valmis tekemään "töitä" myös treenien ulkopuolella. 

 
Hanna Toivola & Zap
 
"Zap on reilu parivuotias bordercollie uros. Jouduin valitettavasti rajoittamaan sen kanssa aktiviteetteja koko 2015 vuoden ajan olassa ilmenneet OCD:n takia. Kuntoutuksen jälkeen jatkoimme treenejä pääosin tokon, mutta myös jäljen kanssa. Ajatus agilitysta pyöri kuitenkin jatkuvasti mielessä.
 
Toisaaltaan koen olevani onnekas saadessani koiran, jolla riittää "potkua" mihin tahansa tekemiseen. Samaan aikaan olen hiukan huolissani koiran kiihkeydestä ja kyvyttömyydestä säästellä itseään - kaikki tehdään "110 lasissa". Päätin kuitenkin, että kokeillaan agilitya ja jos meillä on teoreettinen mahdollisuus tehdä sitä turvallisesti (tarkoittaen, että Zapilla pysyy ns. järki päässä), niin haluan kokeilla lajia myös sen kanssa. Kyseessä on kuitenkin puolueettomasta mielestäni aikamoinen kultakimpale ;)
 
Itse olen harrastanut agilitya jo aiemmilla koirillani useamman vuoden (beagle, vesikoira ja bc) eli laji ei sinänsä ole vieras. Viimeiset vuodet olen treenannut vain lainakoiralla kun omaa koiraa ei agilityyn ole ollut. 
 
Zap olisi tarkoitus "rakentaa" teknisesti taitavaksi, itsenäiseksi suorittajaksi jolloin sen kanssa harrastaminen olisi turvallisempaa. Tavoitteet varmasti syntyvät ajan mittaan treenien edetessä. Toistaiseksi en ole edes uskaltanut niitä agilityyn asettaa. Tällä hetkellä tuntuu vain todella onnelliselta, että minulla on mahdollisuus treenata huippukoiran kanssa ammatimaisessa opissa.
 
 
Hanna & Zap"
 
 
 

 

 

 

 

SPONSSIKOIRAKKO -17 kevätkausi

Hakemuksia ja ehdotuksia tuli todella runsaasti, kiitos teille kaikille! 

Olisin tietysti halunnut antaa paikan kaikille, mutta ikäväkyllä siihen ei ole mahdollisuutta. Päätin jakaa paikan eli sponssikoirakoilla olisi treenit jokatoinen viikko, näin yhdestä paikasta tuli jaettu kaksi. Paikat arvottiin ihan vanhaan tyyliin nimi paperiin, laput hattuu ja ulkopuolinen veti sieltä kaksi nimeä.

 

Kevätkauden 2017 sponssikoirakot ovat Marko Kivihalme & bordercollie Jay sekä Liisa teräaho & australianpaimenkoira Naksu, molemmat ovat ilmaisseet haluukkuutensa ottaa paikan vastaan. 

Myöhemmin esittelyt molemmista koirakoista.